Sunn mirakel juice

I mitt forrige innlegg lovet jeg å dele oppskriften på den sunne juicen jeg drakk når jeg hadde hjemme SPA. Jeg presser denne juicen stort sett hver dag. Juicen har hjulpet helsen min og derfor har jeg utviklet et lite avhengighetsforhold til den sterke gulgrønne helsedrikken.

Det du ser i bildet trenger du for å lage juicen.

Juicen er presset av følgende grønsaker og frukter, disse 4 komponentene i kombinasjon er rene vidunderkuren.

Her kan du lese hvorfor og hva hver enkelt komponent i juicen er bra for.

Ingefær inneholder: Oleoresin (harpiks; 4 – 7,5 % bl.a. gingerol), fett, voks, eterisk olje (1 – 3,3 %) som hovedsakelig består av sesquiterpiner som bisabolen, zingiberen og curcumen samt monoterpener. I tillegg til vitamin A og B3, mineraler og aminosyrer.

Roten hjelper mot: kvalme, reisesyke, forkjølelse/influensa og giktsmerter. Den er også antiinflammatorisk samt stimulerer det perifere kretsløpet, er slimdrivende og hostestillende.

Selleri er rik på c vitamin, kalium, folsyre, B vitaminer, magnesium fosfor, jern og vitamin A. Grønsaken styrker immunforsvaret og er god for bindevevsdannelse og beinhelse. Den sikrer også et godt opptak av jern fra kosten.

Lime er full av c vitaminer. Den hjelper mot forstoppelse og stimulerer forbrenningen. Den er også infeksjons dempende og regulerer sukker nivået i kroppen.

Grønt eple inneholder: lite C-vitaminer, men er rik på blant annet fiber og antioksidanter som gir den en rekke gode medisinske egenskaper. Den senker kolesterolet, virker regulerende både ved diare og forstoppelse. Antioksidantene gjør at den vil forebygge både hjertekarsykdommer, lungesykdom og kreftsykdommer.

Oppskrift på Sunn Juice

Dette trenger du for et stort glass juice:

1 grønt eple (skrellet)

1 selleristang (vasket)

1 limefrukt (presset)

en stor klump ingefær, ca. 5 cm lang og 3 cm tykk (skrellet)

Før jeg juicer skreller jeg eplene og ingefæren. Vasker sellerien og dele opp alt i passe størrelse stykker for juice maskinen.

Så presses alle ingredienser. Og ut av maskinen kommer en herlig gulgrønn drikk.

Limen presser jeg separat og heller oppi juicen.

Mynte bruker jeg for pynt på glasset og den gir en herlig duft. Så er det bare å helle opp juicen i glass og nyte den sterke, friske og sunne drikken.

Denne juicen har hjulpet meg med: vekten, huden, fordøyelsen, energien, forkjølelse, leddsmerter og sikkert masse mer jeg ikke vet om ;)!

Håper du ble inspirert til å prøve ut min sunne juice.

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Tore Berg-Vingen

    Takk for tips!
    Alle ingredienser skrevet på handlelisten til påskeferien :-)
    Gleder meg.

    1. Så hyggelig Tore =) Håper dere har hatt en superfin påske og at det smakte =) Klem Annette