Nytt Soverom, Episode 5: Stoffvalg og søm

Interiør valg og inventar kombinasjoner er ikke alltid like lett å lande. Vegg fargen er en komponent å ta stilling til men så skal alt passe sammen til slutt. Med stoffer kommer det flere hensyn å ta i interiørprosjektet som mønster, materialtype og teksturer. Det kan variere veldig i utrykk og målet er at alt skal harmonere.

Jeg føler at dette området er noe av det som skiller ut noen spesielt flinke interiørkonsulenter og eksperter fra resten. Det er relativt greit å innrede med nøytrale farger, rene elementer og få tekstiler. Det er når fargene, mønstrene og teksturene kommer på banen at utfordringene og de riktige valgene står i kø.

Med stoffer kan du forandre stemningen i et rom. Lange gardiner, liftgardiner eller ingen gardiner. Puter i ensfargede valører eller med mye mønstring. Matte tekstiler eller tekstiler med glans. Et rom med gjennomtenkt og planlagt tekstil valg er viktig for meg i forhold til helhet.

Se video fra stoffvalgene og søm på min YouTube kanal her.

I soverommet på småbruket ønsker jeg å skape en stemning som er klassisk men allikevel med noen elementer som bryter opp og tilfører rommet noe ekstra. Siden rommet er malt i den dype valøren Serene Blue fra Jotun Lady bør stoffene stå til og passe veggfargen. Noen ganger er det gøy å leke med kontraster og komplementærfarger men i et soverom ønsker jeg en rolig atmosfære.

Jeg har i flere andre prosjekter brukt Mulberry Home som stoffleverandør og er veldig tilfreds med kvalitet, design og utvalg. På hytta på fjellet valgte jeg ut stoffer fra kolleksjonen Bohemian Travels. Denne gangen falt valget på Modern Country 1 og 2. Modern Country kolleksjonene passer perfekt til småbruket, det ligger allerede i navnet.

Denne stoffkolleksjonen har et stort utvalg av ulike mønstringer og variasjoner av materialer.

Jeg har valgt både ull, velur med print og andre mønstrede stoffer for å skape en leken miks. Stoffene skal sys om til puter og seil i taket over sengen. I tillegg skal et hodegjerde snekres.

Her er en liten guid av stoffene jeg har valgt. Stoffene er bestillingsvare og må bestilles gjennom forhandler eller interiør konsulent. Det er Poesi interiør som har agenturet på Mulberry Home sine stoffer i Norge.

I neste episode fra oppussingen er det tid for montering før rommet skal stå klart for innflytting. Nå begynner alt å ta skikkelig form, følg med videre for å se det ferdige resultatet!

Ha en fin tirsdag.

=) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *