17 mai kaken og borddekking inspirasjon

Da nærmer det seg helg og 17 mai feiring, i år i litt annen form en tidligere. Mange jeg har snakket med planlegger en feiring hjemme og ønsker å skape en litt spesielt hyggelig ramme rundt selskapet.

Jeg feirer hjemme på gården i hagen med nære venner og så skal jeg spise middag på kvelden med min mor. Og selv om mye er i litt mindre skala og med god avstand til alle gjester så er det en ting som ikke får sløyfes eller nedskaleres og det er årets 17 mai kake.

I år ble jeg meg inspirere av en gammel oppskrift fra 40-talet som min blogg kollega Fru Timian har delt på bloggen sin. Besøk bloggen hennes for herlige oppskrifter her.

Kaken heter Red Velvet Cake og er super god samtidig som fargen passer til 17 mai. Når vi fotograferte disse bildene som også ble 17 mai inspirasjon for Jotun Lady bloggen var jeg så heldig å få besøk av Lykke og hennes venninner Julia og Sofie i de vakre bunadene på gården.

Festbordet er satte raskt sammen med en base laget av europaller malt i Jotun Drygolin Nordic Extreme den herlige grønn fargen heter Herregårdsgrønn 8413. Bordplaten er en gammel låvedør. Alle stoler er loppis fynd.

Og så til borddekkings detaljene, her valgte jeg å bruke få men klassisk vakre detaljer. De lyseblåe vasene er fra Khäler, den grønne linduken og servietter fra Broste Copenhagen, drikkeglassene i klart og blått glass og te-lys holderne er serien Flow fra Holmegaard. Og de kakefatene er fra Objekt etc.

Besøk Jotun Lady bloggen for mer 17 mai bilder og inspirasjon her.

Her er oppskriften på kaken:

RED VELVET CAKE

 

Dette trenger du for å lage red velvet cake til 10-12 personer

Kakebunnene
100 g romtemperert smør
300 g sukker
250 g hvetemel
15 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 store egg
2 ½ dl skummet kulturmelk
¼-½ ts rød konditorgele
½ ts natron
1 ts eddik

Glasur
500 g naturell kremost, romtemperert
1 ts vaniljesukker
125 g melis
3 dl kremfløte
1 ts sitronsaft

Pynt
20 g kokosmasse
rød konditorgele

og bringebær

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Smør to kakeformer på 23 cm i diameter og dekk bunnene med bakepapir.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det blir luftig og hvitt. Det tar 5-6 minutter. Tilsett eggene ett og ett og visp dem godt inn. Skrap ned langs sidene innimellom slik at alt blir med i vispingen. Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver i en bolle. Rør rundt med en ballongvisp eller sikt det gjennom en sil for å fjerne alle klumper.

Rør sammen kulturmelken og konditorgeleen. Tilsett væsken og melblandingen vekselvis mens mikseren går. Du må prøve deg litt fram for å finne eksakt mengde på fargen. Rør ut natronen i eddiken. La det bruse i 10 sekunder før du blander det inn i røra.

Fordel røra i de to kakeformene og stek i 25-30 minutter. Sjekk om bunnene er stekt ved å stikke en tynn kakepinne eller lignende i midten av bunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. La bunnene avkjøles på rist.

Kakebunnene må være helt kaldt før du kan ha på fyllet og glasuren. Ha osten i en miksebolle og rør den myk. Bland inn vaniljesukker og melis. Tilsett kremfløten mens mikseren går, og pisk til du får en forholdsvis fast glasur. Smak til med sitronsaften til slutt.

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og legg bakepapir inn under bunnen slik at du ikke søler til fatet når du gjør den ferdig. Legg et godt lag med glasur på bunnen og legg den andre bunnen over. Fordel resten av glasuren over og rundt kaken.

Bland sammen kokosmassen og konditorfargen og dryss over kaken. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet en stund før servering slik at glasuren får satt seg skikkelig. Oppbevart i kjøleskap holder den seg godt i flere dager.

Ps. Tootsie godkjente også kaken ;)

Ha en fin kveld og kos deg med forberedelsene til årets 17 mai feiring!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Hei! Nydelige bilder. Hvordan har du laget taket og hvor har du kjøpt lyslenker fra?

    1. Hei Gine =), tusen takk! Lyslenken er fra Lagerhaus