Koggregatta i Kragerø

I forrige uke var sommerferien egentlig over for min del. Jeg pakket sammen på fjellet og kjørte ned for sesongens første fotoshoot. Men i denne sommervarmen er det vanskelig og holde fokus, så når en blir invitert på Koggregatta i Kragerø er det umulig å takke nei.

Vakrere enn Kragerø finnes ikke om sommeren og hvert fall i år som solen steker fra skyfri himmel fra morgen til kveld.

Noe av det mest sjarmerende er vel å putre rundt i skjærgården i en kogg!

I år var det duket for 13 gang regattaen ble arrangert. Og siden været var perfekt var hele havnen full av kogger klare for påmelding og kapp strid på vann. Vi meldte oss på i havneanlegget klokken 14 og satt så og forberede ruten og hygget oss frem til klokken 16 da startskuddet gikk. Byen myldret med folk og feststemningen var på topp.

Det var nærmere 100 båter som deltok og entusiasmen var på topp når kanonene på Gunnarsholmen ble avfyrt.

Den nostalgiske stemningen unner denne regattaen bringer en tilbake i tid. Derfor måtte jeg ta et sort-hvitt bildet, skulle trodd dette var på tidlig 1900-tall!

Gjengen i vår båt var fast bestemte på en god plassering, men så fikk vi dessverre motorstopp. Og ikke nok med det, den største båten i regattaen så oss ikke og brake rett inn i koggen vår. Så det var riktig så dramatisk en stund, med endel ergrelse over skaden båten pådro seg i tillegg. Etter hvert fikk vi heldigvis fart i motoren og klarte faktisk å fullføre hele løpet uten noe mer dramatikk.

Plasseringen ble ikke den beste men det var fort glemt når vi var tilbake for å delta på festen i Kragerø havn.

Slike opplevelser går i minneboken. Jeg føler meg heldig som fikk en stor dose fjell-liv i sommer og i tillegg det beste av skjærgården på slutten av ferien.

Nå er jeg tilbake på jobb igjen å må innrømme at sommeren utenfor kontorvinduet frister mer en bilagslevering og redigering av bilder.

Håper du nyter sommeren til det fulle ennå!

Klem

Annette

2 Comments

  1. Kogg tur i Kragerø er topp.

    1. Helt enig!!!! Blir ikke bedre =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *