Påskens enkleste kakeoppskrift

I dag pakker jeg for å dra til Rondane i morgen, endelig er påsken her! Jeg gleder meg masse til hyttekos og skiturer i solsteken som værmeldingen viser. Selv om påsken er sen så blir det knallføre og nå skal det virkelig nytes!

Jeg planlegger alltid nøye matinnkjøpene og oppskriftene som skal lages før jeg drar på hytta. Hytten ligger ikke helt ved parkeringen så det blir en liten snøskuter tur før alt er i hus. Da er det ekstra viktig å få med seg alt på den første turen. En annen ting jeg setter pris på er å lage mat som er enkel uten for mye kjøkken maskin styr. Hytten er ikke innredet med alle kjøkken finesser som hjemme på småbruket og da er enkle oppskrifter det som passer best her.

Men allikevel skal det nytes og vi skal lage alt fra lammestek til kake og masse annet godt i løpet av ferien. Da har jeg lyst å dele endel oppskrifter med deg som jeg synes passer bra på hytta og først ut er denne kaken. Den er så enkel å lage, du trenger ikke kjøkkenmaskiner og ikke heller ikke ovn. Denne ostekaken trenger kokt vann, de rette ingredienser og et kjølig sted å stivne.

Her er oppskriften på den enkleste ostekaken:

Ostekake med appelsingele

Dette trenger du:

(6-8personer)

1 boks med lett rømme

1 boks med Philadelphia ost (jeg brukte light)

1 boks med fløte

1 pakke med sitron dessertgele

1 pakke med appelsin dessertgele

Ca.1/2del melis (litt mer hvis du ønsker den skal være søtere, smak til unner veis)

1 pakke Bixit kjeks

Ca.70 g smør

Til påskepynten har jeg brukt sjokolade egg og blomster.

Slik gjør du:

Knus Bixit kjeksene i en bolle, jeg knuste dem for hånd bare med å smuldre dem opp. Kna in smøret i de knuste kjeksene, smøret mykner mens du knar det inn. Se til at smøret er godt fordelt så det ikke er store smør klumper. Finn frem en kakeform og ha bixit/smør miksen over i formen. Dette blir bunnen av kaken, du skal bare klappe den ned så den dekker helle bunnen i formen. Sett formen til kjøling. Kok opp vann, visp så ut sitrongele pakken i 2,5 dl vann, det er halve mengden av det som står anbefalt på pakken. Visp i gele vannet til det er svalt og sørg for at ikke geleen stivner. Ha så rømmen, fløten, Philadelphia osten og melis i en bolle, visp det sammen til en jevn røre. Visp så sitron gele miksen i røren. Ta ut formen med ferdig bunn fra kjøleskapet og hell over røren i formen. Sett den til avkjøling, den er stiv sånn etter ca. 6 timer Når kaken har stivnet er det klart for gele toppen. Du kan også servere kaken uten gele slik den er nå med pynt på toppen etter egen smak. Jeg valgte å toppen den med appelsin gele for å gi kaken en skikkelig påske look. Da kokte jeg opp vann og vispet sammen 3,5 dl vann med appelsingelen til miksen var avkjølt/sval. Den skal ikke være for varmt når du heller den på kaken men den skal heller ikke ha begynt å stivne. Hell så gelemiksen over kaken og sett den til avkjøling. Kaken er klar til servering når gelen har stivnet.

I denne sake har jeg dekorert med marsipan sjokolade egg i ulike farger fra Anthon Berg og blomster. Serviset, den rosa og hvite linduken og blomsterpotten er fra Broste Copenhagen. Jeg synes pasteller som dette er perfekt til påske og passer også til den litt rustikke hyttestilen som her på bildene der veggen bak er av tre. Denne treplateveggen med litt dyp nyanse heter Smartpanel Wood Tjærebrun. Den er veldig lik den beisen jeg har i lille hytta på fjellet.

Nå pakker jeg bilen og i morgen tidlig vender Tootsie og jeg snutene mot Mysusæter.

Ha en fin ukeslutt og for deg som begynner påskeferien, nyyyyyyyt!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *